teplomer web

Základní škola - projekt Hory a lidé očima dětí - ohlédnutí

Základní škola Rýmařov, Jelínkova 1, okres Bruntál, realizuje projekt Hory a lidé očima dětí spolufinancovaný z Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd v rámci OP  Přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika Interreg V-A. O realizaci projektu informuje realizační tým. 

Kdyby se měl loňský rok z hlediska mezinárodních přátelských setkání žáků pojmenovat jedním slovem, bylo by možné jej nazvat úspěšným.

Naše základní škola, která již více než deset let pořádá akce nejrůznějších druhů v rámci projektů zaměřených na podporu partnerství českých a polských žáků, jich v uplynulém roce realizovala hned několik (můžete se o nich dočíst v předešlých článcích). Poslední z těchto akcí byl dvoudenní výlet našich žáků do Olomouce a Opavy v prosinci před vánočními prázdninami.

Setkání a společné aktivity proběhly právě v těchto městech, kam každá skupina docestovala svým vlastním autobusem. Města nás přivítala vánočními trhy, rozsvícenými a nazdobenými vánočními stromy, horkým punčem a chladným prosincovým povětřím. Ani to nám však nezabránilo prohlédnout si historická jádra obou měst- v pátek Olomouc a v sobotu Opavu a obdivovat jejich architekturu barokní, gotickou i renesanční a historické památky, z nichž jsou některé pod ochranou UNESCa. 

Nechyběla také již tradiční návštěva Olomouckého Aquaparku, dárečky kamarádů kamarádům, česká i mezinárodní kuchyně a spousta dalších zážitků. Opět si můžete prohlédnout video na webových stránkách školy  a na prosincové setkání spolu s účastníky zavzpomínat … a u toho se těšit na další výlet, který plánujeme v květnu, kdy navštívíme historické památky v Polsku- mimo jiné město Opole a hrad Moszna.

Za organizační tým Petra Mízová

Odkaz na článek o této akci na webu partnerské školy

Publicita projekt ZS

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště