teplomer web

Mateřská škola Rýmařov - Malí řemeslníci

Publicita vsechny loga

FOND MALÝCH PROJEKTŮ

Mateřská škola Rýmařov, Jelínkova 3, p.o. uskutečnila v rámci zářijových Dřevařských, lesnických a mysliveckých dnů projekt Malí řemeslníci ve spolupráci s mateřskou školou ze slovenského partnerského města Rajec.

Projekt byl spolufinancován z Fondu malých projektů Regionu Bílé Karpaty v rámci operačního programu Přeshraniční spolupráce Slovensko – Česko -  Interreg V-A. Program probíhal přímo ve Flemmichově zahradě - české i slovenské děti s rodiči si z keramické hlíny tvořily kachel, který zdobily strukturovanými štětečky a doplňovaly o přírodniny (šišky, větvičky, semínka..), nebo pouze do hlíny otiskovaly přírodniny a malovaly engobou před vypálením. V dalších dílnách děti vytvářely ze zatlučených hřebíčků ježky, různé obrázky, do kterých vplétaly barevné jutové provázky. Starší děti si nejprve řezbářskou tužkou předkreslily obrázek a pak vypalovacím perem obrázky s přírodní tematikou vypalovaly. U dalších stanovišť děti vyráběly z březového polotovaru a papírové plachty jednoduché lodičky, ze špachtlí si vyráběly plošné domečky – krmítka a ptáčky vyráběly z vatového odličovacího tampónu, nebo si na špachtle lepily látku a vyrobily si vějíř. Aktivity byly zaměřeny také na vědomosti s lesnickou a mysliveckou tematikou – děti hrály didaktické hry, otiskovaly na malá dřevěná kolečka razítka s lesní tematikou, dokreslovaly si obrázky pastelkami. Všechny výrobky si děti odnesly domů, jen na keramické kachle si musely počkat do vypálení (do slovenské školky byly kachle zaslány poštou).
V odpoledních hodinách si pak slovenští návštěvníci prohlédli město a v neděli navštívili Pradědovu galerii řezbáře Jiřího Halouzky v Jiříkově.
Projekt Malí řemeslníci byl prvním společným projektem Rýmařova a Rajce. Doufejme, že se taková příjemná setkání se slovenskými přáteli budou opakovat a rozšíří se i do jiných institucí a organizací.

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště