teplomer web

Máte už v ledničce obálku?

Moravskoslezský kraj se dlouhodobě zaměřuje na zvýšení kvality života seniorů a podporu jejich bezpečí. Pod osobní záštitou náměstka hejtmana pro sociální oblast Jiřího Navrátila připravil projekt IN.F.Obálka = Informace jako forma ochrany spolufinancovaný ze státního rozpočtu České republiky.

IN.F. Obálka zvaná Obálka do ledničky slouží k předání důležitých informací o Vaší osobě složkám záchranného systému – hasičům, zdravotníkům, policii – v případě, že se ocitnete v nebezpečí či ohrožení zdraví nebo života ve své domácnosti, např. při náhlých zdravotních potížích či nebezpečí. Významně k řešení krizové situace a poskytnutí efektivní pomoci.

ObalkaObálka do ledničky je plastová obálka, která obsahuje informační leták s pokyny k vyplnění, formulář k vyplnění, propisku a magnetku nebo samolepku s nápisem Zde je IN.F.Obálka a s telefonními čísly na složky záchranného systému.

Svou Obálku do ledničky si můžete vyzvednout na podatelně Městského úřadu Rýmařov na radnici (náměstí Míru 1) nebo na odboru sociálních věcí a zdravotnictví (8. května 48) u Bc. Pavlíny Chlupové, DiS., tel. 554 254 218, nebo u Ing. Jitky Podlasové, tel. 554 254 210.

Jak vyplnit formulář?

Formulář určený záchranářům obsahuje Vaše osobní údaje, informace o alergiích, nemocech, užívání léků, kontakty na blízké osoby a kontakt na praktického lékaře. Formulář v obálce musí obsahovat jen pravdivé údaje!

Pokud si nevíte rady s vyplněním údajů, požádejte o pomoc své blízké či přátele. Nezapomeňte napsat datum vyplnění formuláře.

Alergie a nemoci uvádějte současné i minulé, v případě nedávné hospitalizace můžete přiložit i poslední propouštěcí zprávu.

U léků, které užíváte, opište z krabičky název a dávkování (např. 1-0-1).

Kontakty uvádějte na osoby, kterým důvěřujete, např. rodinní příslušníci, sousedé, přátelé. Jde o ty, kteří by měli vědět o Vašem stavu a po dobu Vaší hospitalizace zajistili Vaše obydlí nebo domácího mazlíčka.  

Vyplněný formulář vložte do přiložené obálky, a tu umístěte do lednice, nejlépe do vnitřní přihrádky dveří, tak aby byla viditelná a nebyla zakrytá láhvemi či potravinami. Lednici nebo dveře z vnitřní strany bytu označte přiloženou magnetkou či samolepkou, nejlépe v úrovni očí dospělého člověka. Pamatujte na to, že po uplynutí určité doby je nutné údaje ve formuláři upravit, aby byly aktuální.

Pozor! Obálky do ledničky jsou zcela dobrovolné – nepouštějte tedy do svého domova nikoho, kdo by tvrdil, že přichází z ministerstva či z krajského úřadu obálku zkontrolovat!

Informační leták ke stažení zde.

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště