teplomer web

Používáte eRoušku?

Ministerstvo zdravotnictví před časem představilo novou verzi aplikace eRouška, která je součástí systému Chytré karantény, a pomáhá eliminovat přenos nákazy tím, že upozorní své uživatele v případě, že se setkal s uživatelem pozitivně testovaným na onemocnění COVID-19. Díky tomu pomáhá efektivně předcházet plošným epidemiologickým a karanténním nařízením.

Hlavní myšlenka nové eRoušky stojí na dobrovolnosti a rovněž na přísném protokolu, který chrání osobní data uživatelů. Uživatelé eRoušky společně vytvářejí síť, která pomáhá efektivně čelit epidemii COVID-19.

Aplikace eRouška je k dispozici ke stažení zde, nebo ji najdete na AppStore a GooglePlay.

Jak to funguje? Aplikace používá Bluetooth LE a Apple/Google protokol pro rozpoznání blízkosti a uložení ostatních zařízení s nainstalovanou eRouškou. Pro maximální zabezpečení dat eRouška neukládá osobní údaje. Zaznamenává pouze čas, blízkost a anonymní identifikátor. Nezná přitom vaši polohu.

Potkali jste nakaženého? Když s eRouškou potkáte dalšího uživatele, u kterého se později prokáže onemocnění Covid-19, tak vám aplikace zobrazí anonymní upozornění na možné riziko nákazy koronavirem a doporučí vám další postup. Třeba jste jen delší dobu seděli u vedlejšího stolu v restauraci, ale vůbec se neznáte. Bez eRoušky by vás nebylo možné varovat.

Jak dá aplikace vědět ostatním, že jste nakaženi? Pokud u vás test prokáže nákazu Covid-19, hygienik vám po telefonátu zašle v SMS unikátní kód, kterým umožníte odeslání svých anonymních identifikátorů (klíčů) do eRoušek ostatních uživatelů. V každé z nich algoritmus vyhodnotí, jestli vaše vzájemné setkání bylo rizikové. Pokud ano, zobrazí se jim varovná notifikace. Díky tomu je možné na riziko upozornit uživatele, které osobně neznáte, jen jste s nimi třeba jeli autobusem. A ti tak mohou chránit svou rodinu a okolí.

Díky eRoušce můžeme včasně a anonymně varovat ostatní lidi, kteří se mohli nakazit. Zabráníme tak dalšímu nevědomému šíření viru. Chraňte prosím zdraví své a svých blízkých, používejte roušku i eRoušku.

 Plakát ke stažení

plakat1

infografika

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště