teplomer web

Končí školní rok a začínají letní prázdniny

Dnešním dnem končí školní rok 2019/2020. Byl to rok poznamenaný pandemií koronaviru, která změnila všechny zažité pořádky. Všichni to ale zvládli na výbornou – učitelé, děti i jejich rodiče, za což jim všem patří velké poděkování. Možná právě díky zkušenosti posledních měsíců, kdy se děti potkávaly jen prostřednictvím počítačů, se budou děti i učitelé na sebe po prázdninách těšit.

 

Jediní, kteří se už ve třídě nepotkají, jsou deváťáci. Končí jim devět krásných let, během kterých se hodně naučili podle školních osnov, takže znají odpovědi na všechny otázky z testů a zkoušení. Ale hlavně poznali sami sebe. Začali se orientovat ve světě, který není jednoduchý. Věřím, že se naučili kriticky přemýšlet a ví, že nic není černobílé. Sami si hledají odpovědi na to, co je zajímá, nenechají si vnutit cizí myšlenky a názory. Někteří už mají přesnou představu o své budoucnosti, někteří možná stále tápou a při výběru školy se řídili spíše radou svých blízkých. V každém případě věřím, že se všichni dostali na školy, na které si přáli nastoupit, a doufám, že se po absolvování následujícího studia do Rýmařova vrátí.

Děkuji pedagogům za to, že děti provedli nelehkým obdobím. Děkuji za jejich profesionalitu, trpělivost a pochopení, s jakým je vzdělávají. Věřím, že budou pyšně vzpomínat na své bývalé žáky, ze kterých budou za pár let úspěšní lékaři, účetní nebo třeba truhláři či automechanici. Každé povolání je krásné, pokud se dělá poctivě a s láskou.   

Děkuji také rodičům, že byli dětem po celou dobu oporou, spolupracovali se školou a vedli své děti k tomu, aby byly pilné, sebejisté a hlavně zodpovědné. Buďte i nadále svým dětem nablízku a pomáhejte jim překonávat překážky, ale nezametejte jim cestičku. Vaše děti to zvládnou.

Všem přeji krásné prázdniny naplněné spoustou zajímavých zážitků a setkání. Letos si je opravdu všichni zasloužíme.

Ing. Lenka Vavřičková, místostarostka

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště