teplomer web

Nové možnosti pro placení daně z nemovitostí

Každý poplatník daně z nemovitostí, který má zřízenu službu SIPO, může využít služby placení této daně prostřednictvím SIPO.

Poplatník se pak nemusí obávat, aby nezapomněl daň včas zaplatit a nemusí chodit daň platit na územní pracoviště Finanční správy nebo na poštu, také údaje o výši daně nalezne rovnou v rozpisu plateb SIPO.

Pokud máte o placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO zájem, vyplňte Oznámení o placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO, který je k dispozici na územních pracovištích finančních úřadů nebo na stránkách Finanční správy (záložka Daňové tiskopisy).  Vyplněné a podepsané Oznámení společně s dokladem o přidělení Vašeho spojovacího čísla SIPO (případně s rozpisem platby Vašeho SIPO) doručíte na územní pracoviště finančního úřadu, kde jste poplatníkem daně z nemovitých věcí. V případě bezhotovostní úhrady SIPO inkasem z bankovního účtu zohledněte částku daně z nemovitých věcí v nastaveném limitu pro SIPO.

Informační leták ke stažení

Pokud nemáte zřízenou datovou schránku a nevyužíváte ani služby placení daně prostřednictvím SIPO, údaje pro placení daně z nemovitých věcí si můžete nechat posílat e-mailem. Údaje tak obdržíte vždy začátkem května a budete je mít k dispozici ve své e-mailové schránce, ať jste kdekoli. Pokud zapomenete daň zaplatit, správce daně Vám zašle upozornění na e-mail. Také budete moci využít placení prostřednictvím QR kódu v pohodlí svého domova.

Pokud tuto službu chcete využívat, vyplňte Žádost ve věci zasílání údajů pro placení daně z nemovitých věcí e-mailem, která je k dispozici na územních pracovištích finančních úřadů nebo na www.financnisprava.cz (záložka Daňové tiskopisy). Vyplněnou a podepsanou žádost doručíte finančnímu úřadu, u kterého jste poplatníkem daně z nemovitých věcí.

Informační leták ke stažení

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště