teplomer web

Pracovní zasedání zastupitelstva dne 28. února 2023

Cílem pracovního zastupitelstva není hlasování o jednotlivých projednávaných bodech. Předkládané materiály mají sloužit spíše k seznámení s daným tématem a k širší debatě.

Zastupitelé byli seznámeni s následujícími body:

  • Návrh obdoby akce Milostivé léto pro dlužníky na nájemném z bytů a nebytových prostor ve vlastnictví města Rýmařova. Těm by za určených podmínek nebyl promíjen dluh, ale pouze příslušenství k dluhu. O samotném prominutí dle individuálních žádostí by rozhodovala rada nebo zastupitelstvo města. Materiál bude předložen zastupitelstvu ke schválení na květnovém jednání.
  • Stav budov Městského úřadu Rýmařov a projednání budoucího uspořádání úřadu v budovách ve vlastnictví města. Byly předloženy požadavky nutných oprav budov na ulici 8. května i náměstí Svobody a jako alternativa záměr zbudování centrálního městského úřadu v budově bývalé školy Prima na Sokolovské ulici. Zastupitelé hojně debatovali o výhodách a nevýhodách obou variant, padl i návrh na výstavbu úřadu „na zelené louce" s možností získání dotace. Tématem se zastupitelé budou nadále zabývat na pracovních komisích.
  • Odpadové hospodářství a nově připravovaný způsob nakládání s odpady v Rýmařově. V současné době probíhá adresná evidence nádob na odpady a chystá se systém sběru odpadu „door to door“. Odborný poradce Prejda sdělil zastupitelům trendy a legislativní vývoj problematiky odpadového hospodářství. Mobilní svoz objemných odpadů a bezplatné předávání stavebních odpadů není efektivní ani obvyklý postup při zavádění moderních odpadových systémů. Na toto téma proběhla široká diskuze. O zavádění nového systému sběru odpadů jsou občané průběžně informováni.
  • Alternativní zdroje energie na Rýmařovsku – zejména solární panely a větrné elektrárny. Zásady územního rozvoje MS kraje a územní plán města Rýmařov takovou výstavbu nyní nepovolují, přesto mají soukromé společnosti zájem budovat v našem ORP alternativní zdroje energie. Stěžejní bude v této věci připravovaná územní studie Moravskoslezského kraje, která vyhodnotí existující limity umístění větrných a fotovoltaických elektráren a vymezí území nevhodná pro umístění těchto záměrů z důvodu ochrany veřejných zájmů a území spíše nevhodná, kde bude ponechán prostor pro úvahu správního orgánu při jejich umisťování.
  • Návrh dopravní komise na umístění radarů měřících rychlost v našem městě. Cílem je především zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti chodců.
  • Projekt nové tribuny sportovního stadionu, který byl předložen do dotačního programu Standardizovaná sportovní infrastruktura. Výsledky dotačního řízení zatím nejsou známy.
  • Čistota ve městě – možnost umístění psích pisoárů s odpadkovými koši na psí exkrementy; možnost zbudování psího hřiště; úklidová akce Ukliďme Česko.

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště