teplomer web

Ředitelka rýmařovského gymnázia a střední školy převzala ocenění Moravskoslezského kraje

V úterý 26. března na zámku v Kuníně byli u příležitosti Dne učitelů oceněni výjimeční pedagogové z Moravskoslezského kraje. Ocenění za svůj přístup k výuce i žákům, inovativní postupy a další mimořádné aktivity získalo tentokrát dvacet pedagogů mateřských, základních, středních i základních uměleckých škol a dětských domovů.

Ocenění, které Moravskoslezský kraj uděluje už od roku 2002, má upozornit na přínos a důležitost všech pedagogických pracovníků. Práce s dětmi bývá v mnoha ohledech náročná, zároveň je opravdu velmi zodpovědná. V nejmladším věku se dětem formuje pohled na svět, těsně před dospělostí se středoškoláci učí samostatnosti i kritickému myšlení. To vše může kromě rodičů ovlivnit i pedagog. Proto jsou kvalitní učitelé velmi důležití a potřební,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Na ocenění mohou být navrženi pedagogové ze všech škol a školských zařízení v regionu. „Hodnotící komise posuzuje několik kritérií, zejména nadstandardní práci se žáky, jako je projektové vyučování nebo experimentální ověřování vzdělávacích a výchovných metod. Důležitý je také osobní přístup pedagogů, jejich odborná a publikační činnost, zapojení do mezinárodních programů, ale také péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, včetně talentovaných žáků,“ vyjmenoval náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny s tím, že od roku 2002 již bylo v Moravskoslezském kraji oceněno už více než pět stovek pedagogů.

Mgr. Zdena Kovaříková, ředitelka Gymnázia a Střední odborné školy, Rýmařov, p.o. získala ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost. Jako ředitelka školy působí již 20 let. Při práci uplatňuje své manažerské schopnosti a využívá dlouholetých pedagogických zkušeností. Vzdělávací instituce vykonává činnost střední školy, domova mládeže a školní jídelny, přičemž rozmanitost oborů vzdělání souvisí se sloučením středních škol v Rýmařově. Pod jejím vedením se škola aktivně účastní projektové činnosti, např. projekt Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání v MSK II. Připravuje tak žákům ty nejlepší podmínky pro zapojení do školních, krajských, celorepublikových i mezinárodních soutěží. Zdena Kovaříková se zasloužila o rozvoj spolupráce se sociálními partnery a velmi oceňovaná je i spolupráce školy se zřizovatelem a městem Rýmařovem. 

20240326 den ucitelu JZ 2590

Mgr. Nikola Birklenová, tisková mluvčí, kancelář hejtmana Moravskoslezského kraje

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště